Förkorta ditt CV och få det att sticka ut ur mängden!

onsdag 3 maj 2017

Inkluderar du allting i ditt CV? Om du gör det så är det dags att sluta med det omgående. Behåll endast de bästa delarna och lägg bort det andra. Information i överflöd på ditt CV kommer att göra det svårt för rekryteraren att tyda dina meriter.

Delarna som du rensar bort kan användas senare i rekryteringsprocessen. Detta kan enkelt inkluderas i ditt personliga brev eller vid en intervju. När det kommer till att skapa sitt CV gäller det att hålla textinnehållet minimalt samtidigt som meriter förs fram på ett unikt sätt.

Fem tips för att förkorta ditt CV och få det att sticka ut

1. Lista endast kontaktinformation som är användbart, inte för sakens skull.

Ingen potentiell arbetsgivare behöver gatunamn eller gatunummer. Kontakt tas genom e-post alternativt telefon. Har du någonsin fått ett handskrivet brev från en arbetsgivare?

Om du är intresserad av möjligheter inom ditt befintliga geografiska område så kan du skriva in staden eller länet som du bor i. Om du bor långt bort från tjänsten som du söker så rekommenderar vi inte att du tar med detta. Syftet är att rekryteraren inte ska fundera över hur seriös du är med att flytta.

2. Fokusera på dina framgångar och inte dina arbetsbeskrivningar.

Många arbetsbeskrivningar som ofta finns med i ett CV är långa och utmattande att läsa. Fokusera hellre på vad du har uppnått i din tjänst, inte allt som ingick i tjänsten. Rekommendationen är att ta med beskrivningar som är unikt för dig och inte allmänt för arbetsbeskrivningen.

3. Använd slagkraftiga och korta meningar.

Information i långa rader är svårt att smälta, speciellt med tanke på att en rekryterare ägnar ett par sekunder för att sortera ut dina konkurrenter. Slagkraftiga och korta meningar underlättar för rekryteraren att skapa sig en bild av dig.

Underlätta för rekryteraren att granska ditt CV genom att göra det enkelt att läsa!

4. Använd siffror!

Genom att använda dig av siffror i ditt CV så hjälper du rekryteraren att förstå det bättre. Det är ett enkelt och effektfullt sätt att visa dina bedrifter på. Istället för att till exempel skriva ”Uppnår konsekvent uppsatta säljmål genom starkt relationsskapande och att vara lösningsorienterad”, så kan du skriva ”Uppnådde 128% av målsättningarna under 2017”. Kort och koncist. Siffrorna visar klart och tydligt vad du har åstadkommit och är än mer effektiva än massvis av ord som beskriver vad du har uppnått tidigare.

5. Nämn inte Microsoft Office.

Det finns inget behov av att nämna datorprogram som Microsoft Office. Majoriteten av rekryterna förutsätter att du har tillräckligt med kompetens att navigera i vanliga datorprogram. Dela gärna tekniska kompetenser som är ovanliga och är mer specifikt till din roll.

Sammanfattningsvis så behöver majoriteten tänka på att inte kräma ut all information som finns i sitt CV. Låt rekryteraren uppskatta de bästa delarna om dig. Använd överbliven information till ett personligt brev eller för intervjun när du har nått dit. Använd detta då för att skapa värde!

Följ oss på Facebook för löpande tips och nyheter inom karriär! Tryck här.