Personligt varumärke – vad är det, och hur kan du förbättra det

onsdag 13 september 2017

Att det är viktigt att ha ett starkt personligt varumärke är vedertaget nuförtiden. Ändå är det fortfarande få som verkligen arbetar med att förbättra och använda sitt personliga varumärke på ett effektivt sätt.

Vad är ett personligt varumärke?

Ett personligt varumärke, eller ”personal branding”, är helt enkelt den bild av dig som andra ser, vad de tycker och tänker om dig. Det är vad som kännetecknar dig. Att arbeta med sitt eget varumärke är alltså att jobba aktivt med hur andra uppfattar dig.

Förmodligen har du redan ett personligt varumärke på någon nivå, vare sig du arbetar medvetet med det eller inte. När du pratar om dig själv, berättar vem du är, publicerar på sociala medier eller bara håller i ett möte på jobbet, skapar sig din omgivning en bild av dig.

Brukar du få höra att du är social, utåtriktad och lätt att prata med? Att du är organiserad, noggrann och lojal? Allt det som du brukar höra om dig själv, och orden du själv använder för att beskriva dig själv, är en del av ditt varumärke. Att ha ett starkt personligt varumärke är alltså bara att ta kontroll över bilden din omgivning har av dig.

 

Varför är det viktigt med ”personal branding”?

Ett annat sätt att beskriva ett personligt varumärke som är speciellt relevant i yrkessammanhang, är att det är ditt professionella rykte. När man ser det ur den synvinkeln, är det uppenbart varför det är så viktigt. Det kan påverka – både underlätta och bli ett problem – i din karriär.

 

Hur kan du förbättra ditt personliga varumärke?

Det handlar dock inte bara om att förstå att man har ett personligt varumärke. Ännu viktigare är såklart att ta kontroll över och aktivt jobba med det. Till stor del handlar det om att förstärka sina positiva sidor, det som gör dig unik.

Först och främst måste man alltså rannsaka sig själv – det är ingen idé att lägga tid på att bygga ett personligt varumärke kring något du inte är. I stället tjänar man på att vara ärlig. Fråga några nära vänner du litar på, och kanske fundera på vilka egenskaper din chef eller dina kollegor brukar ta upp som positiva. Vilka är dina realistiska framgångsfaktorer? Vad är allra viktigast för dig i arbetslivet? Välj ett par (2-4) styrkor utifrån det, och låt de bli din grund. Det är dessa kompetenser och egenskaper som skiljer dig från mängden, och dessa du ska satsa på att förstärka.

Utifrån en sådan stadig bas av självkännedom, handlar det sedan om att kommunicera dessa styrkor till omvärlden på ett smart sätt. Det handlar såklart om vad du säger och gör i första hand, men också mer ”ytliga” faktorer som ditt utseende och dina sociala medier.

 

Ett exempel

Fru X har arbetat med försäljning och team leading i flera år, och gillar att prata med folk, stötta andra och få dem att lyckas. Hennes omgivning beskriver henne som peppande, glad och hard-working. Hon har också ideella uppdrag i barnens idrottsförening.

När X funderar på att byta jobb kan hon definitivt tjäna på att ta kontrollen över sitt personliga varumärke. Först genom att välja ut tre stycken grundläggande egenskaper som är hennes största styrkor – till exempel att hon bra på att motivera andra, är ansvarstagande och kommunikativ, samt ser samarbete som en viktig värdegrund i arbetslivet.
Sedan kan hon implementera dem i sitt CV och personliga brev, se till att hennes sociala medier (framför allt LinkedIn) utstrålar detsamma, och det blir lättare att förbereda exakt vad hon vill förmedla på en kommande arbetsintervju.

Detta är såklart ett förenklat, hypotetiskt exempel, men det kan göra det lättare att förstå hur alla delar hänger ihop. Från att veta vad du är bra på och vad som gör dig unik, till hur du kan förmedla det till andra på ett tydligare sätt, och till slut använda dig av det i karriären.