Poddar för chefer, rekryterare och HR-personal

tisdag 21 augusti 2018

Vill du få nyheter och inspiration om din karriär som chef eller inom HR, men har inte tid att läsa mer? Testa att lyssna på en bra podcast på vägen till jobbet eller under lunchpromenaden. Här är några av våra (svenska) favoriter inom området:

HR-podden

Gisela Jönsson och Katarina Starendal driver HR-podden, som förmodligen är den största inom just det ämnet i Sverige. Nya avsnitt kommer ett par gånger om året, och innehåller både forskningsrön, trendspaningar och annat matnyttigt för den som arbetar inom rekrytering och HR.

På jobbet-podden

Kristina Vallin och Johan Segergren är rösterna bakom På jobbet-podden, en podcast om ledarskap. De bjuder gärna in spännande gäster för att diskutera vitt skilda (men relevanta) ämnen som konflikträdda chefer, mindfulness och självledarskap.

Arbetsförmedlingens jobbpodd

Podden från Arbetsförmedlingen riktar sig till dig som söker jobb, och täcker många spännande ämnen, från att välja utbildning, till tips för sommarjobb och hur du slipar din ansökan. Ett ytterligare plus är att de släpper flera avsnitt i månaden, så det finns mycket att lyssna på!

Förnuft & känsla

Dagens Industri-reportern Caroline Åkerlund står bakom intervjupodden Förnuft & känsla, där ledare från olika branscher pratar om sina erfarenheter. Gästerna kan vara allt från politiker till VD:ar, och alla har något att inspireras av.

Ledarskap med Magnus och Kim

Magnus Gnisterhed och Kim Karhu arbetar med ledarskapsträning och coaching, och delar i sin podd med sig av sina bästa tips. Deras podd sägs vara den populäraste ledarskapspodden i Sverige, och tar sig an allt från kommunikation till time management och personlig utveckling.

Alla dessa poddar finns i de vanligaste podcast-apparna. God lyssning!