Så använder du LinkedIn för att hitta ett nytt jobb 2023: en guide till ett optimerat LinkedIn-cv

onsdag 4 januari 2023

LinkedIn har blivit en allt viktigare plattform för jobbsökande. Genom att skapa ett professionellt LinkedIn-konto kan du visa upp dina kvalifikationer, erfarenheter och mål för en stor mängd potentiella arbetsgivare. Men för att få mest möjliga nytta av LinkedIn i din jobbsökning är det viktigt att optimera ditt konto och ditt cv på rätt sätt. Här är några tips på hur du kan göra det:

  1. Var specifik: Var noga med att inkludera specifika exempel på projekt och uppgifter du har arbetat med. Detta ger arbetsgivaren en tydligare bild av vad du har att erbjuda. Ju mer specifik du är, desto större chans att du dyker upp i sökresultaten för relevanta sökningar.
  2. Använd relevanta nyckelord: När arbetsgivare söker efter kandidater använder de ofta vissa nyckelord i sin sökning. Genom att inkludera dessa nyckelord i ditt cv ökar du chansen att det dyker upp i sökresultaten. Var dock försiktig så att du inte bara slänger in nyckelord för att få det att låta bra – det ska fortfarande låta naturligt och meningsfullt.
  3. Var professionell: Se till att ditt cv och ditt LinkedIn-konto i övrigt är professionellt och gott om information. Inkludera en omfattande beskrivning av dina kvalifikationer och erfarenheter, samt en tydlig beskrivning av dina mål och intressen.
  4. Var strukturerad: Se till att ditt cv är lätt att läsa och förstå, med tydliga rubriker och en enkel layout. Detta gör det lättare för rekryterare att förstå innehållet i ditt cv och därmed rankas högre än dina konkurrenter.
  5. Var aktiv: Försök att vara så aktiv som möjligt på LinkedIn. Detta kan innebära att du delar relevanta artiklar och inlägg, delta i grupper och diskussioner, och följer relevanta företag och personer. Jo mer aktiv du är, desto större chans att du sticker ut och att arbetsgivare hittar och tar kontakt med dig.