Inspireras av framgångsrika ledare: Elon Musk

fredag 8 juni 2018

Varje framgångsrik chef eller ledare har en egen stil, och varje stil kan lära oss någonting. Tidigare här på CV-specialisten har vi listat några av Petter Stordalens bästa tips för ledarskap (Petter Stordalen), och nu är det dags att vända blicken mot en annan karismatisk ledarfigur: Elon Musk.

Elon Musk föddes 1971 i Sydafrika, men studerade i Kanada och senare i USA, där han verkar idag. Han är en elektromekanisk ingenjör som sticker ut tack vare sin pionjäranda. Ett av hans första riktigt stora företag var Paypal, men efter att ha sålt transaktionsbolaget till Ebay har han gått vidare och satsat på ännu fler innovationer.

Musk har varit med och grundat bland annat SpaceX, som satsar på privat rymdfart, och elbilsjätten Tesla Inc. Han är nytänkande, är inte rädd att prova nya idéer, arbetar stenhårt och verkar ha en oändlig kreativitet. Det är inte utan anledning som han jämförs med giganter som Steve Jobs och Thomas Edison. Men nu är frågan vad kan vi lära av hans ledarstil?

Jobba hårt mot ett tydligt mål

Elon Musk är inte rädd för att jobba hårt. Det sägs att 100-timmarsveckor inte är en ovanlighet i hans liv. Men han gör det lättare att lägga ner extratimmarna genom att sätta upp tydliga mål för sig själv. Musk vill förändra tre olika branscher i grunden under sin karriär – och man måste erkänna att han är på god väg. Även om inte alla kan ha lika högtflygande visioner som det tekniska geniet, kan mindre mål ett par år framåt hjälpa till med motivationen.

Våga gå emot strömmen

En stor del av Musks kreativitet bygger på hans förmåga att våga ifrågasätta normerna och tänja på gränserna för fantasin. Genom att vara öppen för förändring och anpassa sitt arbete och sin vision, når han längre än sina konkurrenter. Följ hans exempel genom att möta kritik på ett öppet sätt, våga testa nya saker (även om de misslyckas då och då) och inte spjärna emot i förändringsprocesser.

Du är här för dina medarbetare, inte tvärtom

Elon Musk anser att hans uppdrag som chef, och alla andra ledares inom hans företag, är att göra arbetet lättare för sina medarbetare. De arbetar inte för att ditt liv ska bli lättare, utan du är där för dem. En ledare ska stötta, motivera och ge sin medarbetare uppmärksamhet. Det bästa är att anställa bra, smarta människor som kan hjälpa dig med det du inte kan göra själv. Samarbetet med några av världens bästa ingenjörer, uppfinnare och fysiker har tagit Musks företag dit de är idag.

Online-närvaro och kundkontakt

Musk svarar Teslas kunder på Twitter, är aktiv på Instagram och syns i sina företags sociala medier. På så sätt hänger han alltid med i vad folk tycker och behåller en direkt kontakt med sina kunder. Även om det inte är möjligt för alla ledare att göra precis som världskändisen Musk, är det smart att behålla en bra kundkontakt, även om du inte själv har det som arbetsuppgift längre. Likaså kan det vara smart att vara aktivt involverad i kommunikationen på sociala medier och som person i ansvarsställning bemöta kritik direkt.

Läs också:
Biografin Tesla, SpaceX och jakten på en fantastisk framtid av Ashlee Vance (Albert Bonniers förlag).
https://www.cnbc.com/2017/06/20/elon-musk-how-to-be-a-great-leader.html
https://www.predictivesuccess.com/blog/elon-musk-top-10-leadership-lessons/
https://www.truscore.com/360-feedback-resources/leadership-style-of-elon-musk/
https://www.inc.com/candice-galek/elon-musks-management-style-proves-it-pays-to-be-a-leader-not-simply-a-boss.html