De mest inspirerande böckerna för karriären

onsdag 20 september 2017

Det finns inget som inspirerar som en bra bok! Vare sig det handlar om bra populärvetenskapliga böcker, biografier som berättar kända entreprenörers hemligheter eller ledarskapsböcker. Vi listar våra nuvarande favoriter för dig som vill få inspiration till en strålande karriär.

Omgiven av idioter & Omgiven av psykopater av Thomas Eriksson
Det finns en anledning till att dessa böcker är storsäljare. Beteendevetaren Thomas Erikssons populärvetenskapliga böcker om kommunikation och manipulation är lätta att ta till sig och ger en bra grundläggande förståelse för olika personlighetstyper. Dessutom får du många bra tips för att bland annat ge feedback och övertala andra, samt lär känna din egen kommunikationstyp bättre.

Du lär dig: att kommunikation är allt, men man kan inte kommunicera likadant med alla.

Tesla, SpaceX och jakten på en fantastisk framtid av Ashlee Vance
Det finns bara en Elon Musk. Mannen bakom företag som Tesla, Paypal och SpaceX har en kreativitet och uppfinningsrikedom bortom det vanliga. Teknikjournalisten Ashlee Vance gör honom och hans visioner rättvisa i den här boken, som också avslöjar en hel del om Musks syn på ledarskap.

Du lär dig: hur kreativitet och förmågan att tänka utanför ramarna kan ge succé.

Tänka, snabbt och långsamt av Daniel Kahneman
Nobelpristagare är inte alltid lika lättlästa som Kahneman. Ekonomipristagarens många år av forskning inom psykologi har lett fram till den här bestsellern. Huvudtemat är rationalitet, tankar och hur vi människor tar beslut. Speciellt den första delen om snabba (intuitiva, ofta motsägelsefulla) respektive långsamma (rationella men inte ofelbara) tankebanor ger många aha-upplevelser.

Du lär dig: mängder om hur vi som människor tänker och fattar beslut – och kanske hur man tar bättre beslut också!

Min hemlighet av Petter Stordalen
Den nordiska hotellmogulen Petter Stordalens biografi innehåller både solskenshistorier och tyngre berättelser. Precis som titeln avslöjar får du många tips från norrmannens inspirerande karriär, vilket är speciellt intressant för den som är egenföretagare eller entreprenör. Men det är inte bara solskenshistorier, utan också personliga reflektioner och öppna berättelser om misslyckanden, vilket gör biografin lätt att ta till sig.

Du lär dig: tips och tricks från en av Nordens mest framgångsrika entreprenörer.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad med senaste rönen och tipsen inom CV-hjälp, arbetssökande och karriär!