Vad är fel med mitt CV?

torsdag 8 februari 2018

”Jag har ansökt till massor av jobb, men jag får aldrig en intervju. Vad gör jag för fel?”

 

Du söker och söker, men lyckas aldrig. Vad kan det bero på? Och vad kan du göra åt det?

Om du aktivt letar efter jobb och skickar iväg många ansökningar men ändå aldrig kommer igenom till en intervju, kan det vara aktuellt att fråga sig om det finns något man kan göra bättre. Varför plockar inte rekryteraren upp ditt CV och ringer dig för en intervju?

Det går såklart inte att säga säkert varför just du fastnat på vägen, så de här råden är bara generella – men de kanske kan ge dig någon ledtråd till varför du har svårt att komma förbi de där första stegen mot ett nytt jobb.

Skickar du in ansökningar till rätt tjänster?

Det första du måste fråga dig är om du söker ”rätt” tjänster. Det är inte värt att lägga din tid på att söka jobb som du inte är kvalificerad för. Om du inte alls möter kraven i jobbannonsen, är det bättre att lägga din tid på något annat.

Kan du bli rekommenderad av någon?

Ett effektivt sätt att komma förbi till en intervju är om du fått någon personlig kontakt som gör att du sticker ut i mängden. En rekommendation av någon du känner som jobbar på samma arbetsplats, en kontakt som du fått via nätverkande, eller bara ett extra mejl för att kolla att annonsen gått fram kan göra hela skillnaden.

Har du anpassat din ansökan till varje tjänst?

Det är otroligt viktigt att anpassa din ansökan till varje tjänst du söker. Det innebär inte bara att ditt personliga brev bör skrivas med just den utannonserade tjänsten i fokus, utan också att ditt CV bör anpassas. Titta på de meriter och egenskaper som efterfrågas i annonsen, och lyft fram de av dina erfarenheter som stämmer överens med just dem.

Har du sett till att ditt CV står sig i konkurrensen?

Om du inte kommer igenom till intervju på ett jobb du är kvalificerad till, är förmodligen det viktigaste att se över just CV:t. Det är nämligen det första en rekryterare tittar på, och i den första sållningsprocessen handlar det om en väldigt snabb överblick. Det innebär att ett CV idag bör ha en snygg, ren layout som ändå fångar uppmärksamheten – och som sedan är lätt att läsa igenom och ta till sig. Vill du ha en kostnadsfri CV-granskning finns vi här för att hjälpa dig.

Kontakta oss genom kontaktformuläret på vår startsida och bifoga dina ansökningshandlingar för en kostnadsfri CV-granskning!