3 saker som förbättrar din LinkedIn-profil

tisdag 17 oktober 2017

Använd alla funktioner på LinkedIn, speciellt de som är unika för nätverket. Här är tre enkla grepp som får din profil att bli något annat än bara en kopia av ditt CV.

1. Börja följ företag som intresserar dig och gå med i relevanta grupper

Har du en drömarbetsplats eller har en favoritentreprenör? Vill du bredda ditt nätverk? Lägg lite tid på att följa företag där du skulle vilja arbeta, ansök om att gå med i relevanta branschgrupper, läs regelbundet dina aviseringar och var aktiv i ditt flöde. Använd helt enkelt LinkedIn som det sociala nätverk det är!

 

2. Passa på att visa upp vad du gjort tidigare – i detalj

LinkedIn har flera smarta funktioner där du kan visa upp dina tidigare erfarenheter. Förutom att bara skriva ner vad du gjort i karriären, kan du också lägga upp publikationer, lyckade projekt och annat konkret material i form av multimedia, länkar och dylikt. Detta är speciellt bra för dig som aktivt söker nytt jobb, eftersom en blivande arbetsgivare som söker efter dig på nätet lätt hittar dina mest lyckade projekt.

 

3. Be om intyg för dina kompetenser

På LinkedIn kan man inte bara lägga upp sina kompetenser i ett specifikt segment – man kan också få dem bekräftade. Be kollegor, tidigare medarbetare eller andra samarbetspartners gå in och intyga de kompetenser som de tycker kännetecknar dig. Rekommendationerna gör inte bara att din profil ser mer levande och aktiv ut, utan är också en uppenbar fördel när rekryterare kollar igenom din närvaro på nätet.

Om du behöver ytterligare optimering av din LinkedIn-profil kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig här.