Överdriver du dina meriter och kompetenser när du söker jobb?

fredag 28 april 2017

60% av rekryterare upptäcker lögner i ansökningar!

Att ljuga i sitt CV kan vara en karriärförstörare. Med smarta och kreativa upplägg, formuleringar och layout skapar man rätt förutsättningar för att få jobbet, under förutsättningen att du är kvalificerad av tjänsten. Om lögnerna mot all förmodan tar dig vidare till en intervju så lär man bli avslöjad väl där när rekryteraren frågar mer ingående om hur du har jobbat.

Är man inte kvalificerad för tjänsten, så påstår vi på CV Specialisten att man bör ha större tålamod och kompetensutveckla sig själv vilket resulterar i ett förstärkt CV. Finns det någon utbildning som kan hjälpa till att uppnå ställda kvalifikationer?

Söker man jobb inom t.ex. försäljning så finns det mängder av utbildningar inom retorik, marknadsföring och psykologi som spetsar CVt än mer.

Var tredje svensk chef…

… känner sig lurade 50% av tiden gällande nyanställdas personliga egenskaper, detta enligt en undersökning som tidningen Chef har gjort. Det är ingen bra nystart i sin karriär att inleda med en lögner som riskerar att bli påkomna.

Vi vill också uppmana arbetsgivare att kompetensutveckla sig själva för att säkerställa att dem anställer rätt kandidat för rätt position. Vi rekommenderar varmt vår samarbetspartner på accelerating.se för kurser inom kompetensbaserade urvals- & intervjuteknik.

Vanliga misstag i CVn

De absolut vanligaste misstag människor gör i sina CVn är att förstärka sin kompetens inom vissa områden, ansvar och många ansökningar innehåller även spetsade titlar, datum för anställning och vilka företag man arbetat för.

Vi uppmanar er istället att vara ärliga och att lägga tiden på att förbättra dina färdigheter inom området samt att se över formuleringar och design i ditt CV – detta för att framhäva dig på ett unikt och äkta sätt.

Förbättra sitt CV

Det är inte alltid dåligt att försköna sitt CV såvida man gör det med finess. Om man tidigare har arbetat på lagret så anser vi att det är okej att skriva in logistikansvarig då det är en sanning. Många som ljuger i sitt CV gör detta på grund av att de inte är tillräckligt bra på att skriva CVn. Förbättra dina färdigheter inom försäljning och personligt varumärke. Få din charm och kompetens att lysa igenom CVt för att lämna ett avtryck hos ansvarig rekryterare. Då har du kommit ett steg närmare en intervju!

Analysera dina styrkor och vad du har dragit för lärdomar från tidigare arbetsplatser. Sålla ut det viktigaste och formulera dig på ett fyndigt och charmigt sätt. Be gärna vänner och familj att ge feedback på ditt CV för att optimera ditt CV och karriärmöjligheter.

Önskar du en kostnadsfri CV-granskning är ni välkomna att lämna in det på vår startsida via formuläret så återkommer vi inom ett par dagar med feedback.