att-skriva-cv-2022

Skriv ett CV 2022 som landar drömjobbet

måndag 31 januari 2022

Arbetsmarknaden för specialistkompetens kommer under 2022 fortsätta vara glödhet. Med denna artikeln vill vi hjälpa dig att skriva ett effektivt och professionellt CV som funkar på dagens moderna arbetsmarknad. Vi kommer även i artikeln att presentera grundläggande faktorer som bygger ett vinnande CV, enkla men effektiva tips. Vi ser även en fortsatt stark trend avseende LinkedIns tillväxt bland rekryterare, arbetssökande och detta är en plattform som används mer frekvent samt kontinuerligt av rekryterare/headhunters. 

Vad är det viktigaste i ett CV 2022?

Vårt starkaste tips är att våga bre på i ditt CV. Självklart ska det vara inom sanningens ramar, men våga utveckla textbeskrivningar som innefattar dina spetskunskaper inom projektledning, försäljning, ledning eller finansiell analys. Det är även viktigt att man är både koncis och konkret i sina textbeskrivningar, oavsett om det handlar om sitt CV eller personligt brev, för att rekryterare och arbetsgivare enkelt ska kunna skaffa sig en överblick av din profil. Vidare smäller utlandserfarenheter högt från stora byråer eller internationella banker.

Vanligaste CV-missen!

Det är alltför vanligt att man missar att förklara den kompetens man besitter och vad man har åstadkommit i tidigare roller. För att landa ett jobb så behöver man underlätta och hjälpa rekryteraren att snabbt förstå att du är rätt kandidat för jobbet. Säkerställ därför att dina kompetenser framhävs på ett tydligt och konkret sätt. Vi ser även att många missar att uppdatera sina CV:n med både kurser, utbildningar eller certifieringar. Ditt CV bör uppdateras löpande så att man inte senare i livet glömmer av årtalen för diverse utbildningar. Vidare behöver man inte lyfta med allting i sitt CV utan endast det som är relevant för tjänster man söker.

LinkedIn fortsätter växa 2022

LinkedIn har vuxit under de senaste åren till att bli den givna sociala plattformen för yrkesverksamma inom alla branscher. Idag finns det överstigande 2.700.000 användare av LinkedIn i Sverige och fler än 750.000.000 användare globalt. Detta innebär att under 2022 så är LinkedIn nödvändigt för att etablera sitt personliga varumärke inom sin nisch och att sticka ut för att kunna landa drömjobbet. Många rekryterare använder idag endast LinkedIn i sin rekryteringsprocess vilket innebär att om du inte finns eller har uppdaterat din LinkedIn-profil så kommer du inte att synas för dessa positioner som tillsätts.

När man arbetar med sin LinkedIn-profil så är det viktigt att förstå balansen mellan att skriva för algoritmerna och för besökarna. Med detta menar vi att algoritmerna bestämmer hur du exponeras genom plattformen på vilka nyckelord som kommer att visa dig och samtidigt skriva för att besökarna/rekryterare/leverantörer/kunder ska få en helhetsbild av din profil oavsett om det gäller arbetssökande eller allmän marknadsföring för säljare.

Våra bästa tips under 2022!

  1. Våga bre på i ditt CV. Lyft fram dina kompetenser.
  2. Säkerställ att ditt CV är uppdaterat med utbildningar, kurser och certifieringar!
  3. Stärk din LinkedIn-profil så att rekryterare hittar dig. Våga använda LinkedIn för att få ut maximal effekt.