Var redo för drömjobbet–ha ett CV ”på G”

torsdag 13 juli 2017

Om du inte aktivt söker nytt jobb, varför behöver du då ha ett aktuellt CV?

Håll ditt CV uppdaterat

Att skriva om sitt CV varje gång en ny merit trillar in kanske verkar onödigt, speciellt om man trivs ganska bra på sitt jobb. Men den dagen då drömjobbet dyker upp, är det bra att vara redo för att kunna skicka in ansökningshandlingarna snabbt.

Att ha ett bra ”grund-CV” liggande på datorn är därför en god idé. Här kan du kosta på dig att vara för omfattande och skriva med dina fortbildningar på jobbet, extra bra säljresultat som du vill komma ihåg inför en kommande arbetsintervju, eller lägga till det där gamla extrajobbet under studietiden. När det väl gäller, går det snabbt att gå igenom, plocka bort och rikta innehållet direkt till den tjänst du vill söka.

Enklare att nätverka

Att ha ett bra CV på G gör inte bara att du kan bli redo för ansökningsprocessen snabbare. Genom att ha tänkt igenom dina meriter, tillgångar och resultat, kommer det också bli lättare att nätverka. Du vet ju redan vilka ord du vill använda om dig och dina resultat, har formulerat din målsättning och kan känna dig trygg i dina erfarenheter och kompetenser.

Att kontinuerligt jobba igenom ditt CV innebär alltså inte bara att du kan vara effektiv och inte behöver stressa när möjligheten dyker upp. Det är också ett sätt att förbereda dig inför mingel, parmiddagar, personalfester och alla andra tillfällen då du kan råka träffa personen som har koll på ditt drömjobb.