Vi förklarar hur du följer upp efter en arbetsintervju!

tisdag 1 augusti 2017

Du har precis klarat av de första stegen i rekryteringsprocessen mot ditt drömjobb: telefonintervjun. Rekryteraren har fått chansen att skapa sig en djupare bild av dig baserat på dina tidigare meriter och av din personlighet. Du har hunnit filtrera ut vad tjänsten innebär mer konkret. Nu är det läge att följa upp intervjun!

Det är viktigt att respektera rekryterarens tid men begränsa dig inte till ett alltför kort och vanligt mail. Detta är ett fint läge för dig att visa hur passionerat du vill ta dig vidare i processen. För att sedan landa drömjobbet.

Hur du skriver ett mail som imponerar på rekryteraren!

Var ute i god tid

Skicka mailet under samma eftermiddag eller senast morgonen efter. Om samtalet gick bra så vill du att rekryteraren behåller sin positiva känsla av dig. Om det inte gick bra så kommer tiden inte att hjälpa dig att göra ett bättre avtryck.

Presentera dig själv

Rekryterare kontaktar flera olika personer varje dag och ibland gällande olika tjänster. Inled med att presentera dig själv kort, vilken tjänst du söker och skriv om en höjdpunkt från samtalet. Uppmärksamma en höjdpunkt från samtalet till exempel om rekryteraren klargjorde något gällande rollen som tidigare var oklart. Detta är värt att tacka för.

Det är aldrig för tidigt att bidra

Förmodligen har du fått mer insikt om företaget och du har hunnit skapa dig en bild. Lägg fram en idé! Att bidra med något klokt under rekryteringsprocessen får dig att sticka ut ur mängden! Genom att visa att din instinkt är att bidra även med kort varsel gör det enkelt för rekryteraren att erbjuda dig tjänsten. Det behöver inte vara en förändring av deras affärsmodell utan det kan vara något mindre.

Om du har sökt en roll som marknadsförare kan du lägga fram en idé gällande en alternativ marknadskanal eller en rolig kampanj. Är du en utvecklare så kan du lösa problemet som ni diskuterat under samtalet och sedan skicka lösningen. Det finns mängder av olika sätt att bidra, var kreativ och lyssna på vad företaget har för utmaningar.

Berätta vad du vill ha

Efter samtalet har du skapat dig en bättre bild av företaget och rekryterare vill veta att du forfarande är intresserad av tjänsten. Återkoppla och förklara vilka delar som intresserar dig mest med just deras företag och berätta hur din erfarenhet kan appliceras direkt i rollen samt vad du hoppas kunna lära dig. Genom att bevisa för rekryteraren att du är dedikerad till att gå vidare i rekryteringsprocessen så bevisar du samtidigt att du är en fullgod kandidat för jobbet.

Tänk på nästa steget

Har du under samtalet inte fått reda på hur rekryteringsprocessen ser ut så kan du fråga. Detta visar på att du är seriös, proaktiv och vill få det att hända. Om du har en känsla av vad som kommer att hända så visa att du är intresserad av en personlig intervju som avslutning på mailet.

Avsluta med flaggan i topp

Visa att du håller dig uppdaterad på trender inom deras bransch. Undersök deras bransch/marknad och hitta en nyskriven artikel som du känner dig övertygad om att personen är intresserad av. Även om du misslyckades på intervjun så har du alltid gjort ett bra försök att rädda upp det. Avsluta det snyggt för att bibehålla relationen till personen. Använd LinkedIn för att behålla kontakten.

Läs fler artiklar —> Här