Cv-Specialistens bästa tips inför slutspurten på 2017

onsdag 20 december 2017

2017 är inne på slutspurten och julstressen har lagt sig som ett täcke över Sverige. Samtidigt som julklappshetsen och skolavslutningar dominerar privatlivet, börjar tiden för årsbokslut och avrundning på jobbet. Här är våra bästa tips för att nå mållinjen nöjd och inte för utmattad!

När man är mitt uppe i julstressen kan uppmaningen att ”slappna av” mest framstå som en förolämpning. Med årets sales goals, julfester och snart stundande utvecklings- och lönesamtal i åtanke, är det svårt att över huvud taget tänka sig att december ska vara en tid för familj, vila och omtanke.
Det är helt normalt om du inte känner för att prova en meditationsapp, boka en session med en coach (länk) eller börja titta efter en givande kurs under det första kvartalet redan nu (även om vi alla vet att det är goda idéer). Det du definitivt klarar däremot, är att ge dig själv de allra bästa förutsättningarna för att gå segrande genom helgerna.

CV-specialistens tips för julstressade

1. Gå ut i dagsljuset varje dag. Om du går en promenad på en halvtimma under lunchen lyckas du både balansera vakenhet och vila och ge din kropp lite rörelse samtidigt.

2. Ta några extra djupa andetag. Det räcker att du blundar och tar tre djupa när du väntar på kaffemaskinen.

3. Planera ännu noggrannare. Gör i ordning en to do-list (not-to-do) för morgondagen innan du går från jobbet, och försök sedan att inte tänka på det förrän du sätter dig ner på kontoret morgonen därpå.

4. Lägg in en Out of Office-hälsning på mejlen och logga sedan inte in på jobbmejlen under julledigheten.

Och när du sedan landat och alla glöggfester, ”secret santa” och utvärderingar är över, då kommer vi tillbaka med artiklar om hur du kan göra 2018 ditt mest meningsfulla någonsin.

God Jul & Gott Nytt År önskar vi från cvspecialisten!!